22-12-08

Keert Dehaene terug?

Dehaene terug premier? Het is al even geleden dat Dehaene nog een zichtbare politieke rol in België heeft gespeeld.
Ik ben van mening dat Dehaene in Europa mooie dingen heeft verwezenlijkt: meewerken aan de totstandkoming van een Europese Grondwet of wat het kind ook als naam mag gekregen hebben is een sterke prestatie.
De vraag is echter of we zitten te wachten op hem om het land te komen depaneren. Zijn we met zijn allen werkelijk zijn "geen commentaar / pas de commentaire" vergeten?
Bovendien is hij inderdaad zoals de liberalen hem verwijten travaillistisch. Als hij aan de macht komt, is het maar de vraag of er weer geen ergerlijke wildgroei van subsidies ed. gaat ontstaan.
Ofwel moet Dehaene vandaag de eed afleggen ofwel moeten ze naar iemand anders op zoek gaan. Als Dehaene binnen een week pas de puinhopen van Leterme moet gaan opruimen, dan had men even goed iemand anders kunnen zoeken in de tussentijd.
Waarom eens niet gedacht aan een crisismanager uit de privésector of een professor zonder politieke kleur?
De leden van de uitvoerende macht hoeven niet verkozen te zijn, dus lijkt me dat in deze uitzonderlijke tijden ook een te overwegen piste.

08:41 Gepost door Betweter in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dehaene, crisis, cd v, politiek, leterme, liberalen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.