17-02-09

Geniaal voorstel Vandelanotte

De onderzoekscommissie-Fortis moet meteen, via een onderzoeksrechter, het telefoon-, sms- en mailverkeer laten traceren van alle politici, magistraten, kabinetsmedewerkers, bestuurders van de staatsholding en anderen die betrokken waren bij de inmenging in de Fortis-processen. Daarvoor pleit Johan Vande Lanotte (sp.a) dinsdag in De Tijd.
"Als de commissie dat niet doet, zullen alle getuigenissen weinig opleveren", zegt de sp.a-senator en de buitengewoon hoogleraar grondwettelijk recht. De onderzoekscommissie zal weinig aan het licht brengen als ze de betrokkenen hoort zonder grondige voorbereiding, stelt Vande Lanotte. Vande Lanotte publiceerde een korte nota met de titel "Il faut que le pouvoir arrête le pouvoir", waarin hij brandhout maakt van het standpunt van de vier experts die stellen dat de commissie de werkzaamheden moet stilleggen.


Dit is een schitterend voorstel van Vandelanotte. Het wordt inderdaad hoog
tijd dat men te weten komt hoeveel telefoontjes er naar de verschillende
kabinetten zijn gepleegd. Niet in het minst denk ik dat velen geïnteresseerd zijn in het verkeer vanuit het huis van (ex-?)rechter Viviane Schu
rmans.
Vandaag is eveneens het nieuws bekend geraakt dat Vandeurzen terug in de politiek gaat: de lavabo returns.
Het zou me diep bedroeven mochten er juristen op deze man die de scheiding der machten aan zijn laars lapt, stemmen.
Nogmaals (zie mijn vorige posts over deze charismatische politicus) het staat als een paal boven water dat er str*nt aan zijn knikker hangt.

09:46 Gepost door Betweter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: viviane schurmans, vandeurzen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.