18-04-09

Dedecker: Goed gedaan!

Jean-Marie Dedecker is gisteren in mijn achtig gestegen. Ik vind het een héél goede zaak dat hij eens een detective op De Gucht heeft gezet. Wanneer er inderdaad een min of meer betrouwbare tip u als politicus ter ore komt, dan is het uw verdomde taak dat au sérieux te nemen.
Wellicht dat er minder spectaculaire methodes zijn (parlementaire onderzoeksgroepen ed.). Maar het is duidelijk dat we daar niet erg veel van moeten verwachten. Ten overvloede kan ik hier verwijzen naar de Fortis-Commissie die zoals ik had voorspeld Vandeurzen niet door het slijk heeft gehaald, hoewel hij daar thuis hoort.
Wat mij betreft heeft het onderzoek dat Dedecker heeft bevolen, al is het via een vennootschap waar hij de bestuurder van is, al één interessant element naar boven gehaald. Jean-Jacques De Gucht heeft in zijn leven al DRIE (3) dagen arbied in loondienst verricht. Hier zij uiteraard niet verwezen naar zijn welbetaalde functie als senator. Jean-Jacques heeft namelijk al gewerkt bij IJSCO. Zijn job moet hem zo goed bevallen zijn of hij werd geacht een dergelijk sterke werkkracht te zijn dat hij al na drie dagen de laan is uitgestuurd/ontslag heeft genomen.
Met dergelijke vaderszonen die niet weten wat werken is maar alles in de schoot krijgen geworpen, wordt ons parlement gevuld.
Kortom, Dedecker heeft mijn steun bij dergelijke praktijken. Dít is zijn taak als volksvertegenwoordiger. Het feit dat hij niet de ge-eigende weg bewandelt en een beroep doet op detectives maakt de zaak des te boeiender.

De commentaren zijn gesloten.