12-03-10

Belspelletjes: Carl Devlies neemt EINDELIJK maatregelen

Vandaag staat op www.deredactie.be het volgende bericht:

Staatssecretaris voor de coördinatie van de fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) wil de regels voor belspelletjes verstrengen. Uit een evaluatierapport van de Kansspelcommissie blijkt dat de organisatoren ervan de bestaande regels al te soepel interpreteren. De klachten over de spelletjes blijven ook binnenstromen.

Het Koninklijk Besluit dat de belspelletjes regelt, dateert pas van 12 mei 2009 en trad eind augustus in werking. Een van de vernieuwingen was onder meer dat er een minimaal uitbetalingsbedrag ingevoerd werd.

Minder dan een jaar na de invoering van het KB blijkt uit een evaluatie dat de regels te veel ruimte voor interpretatie laten. De commissie blijft ook veel klachten ontvangen. Die gaan over de onduidelijkheid van de opgaven en van de prijzenpot.

Er komt een nieuw KB dat de overgebleven onduidelijkheden uit de wereld moet helpen. Dat zal tot stand komen in samenwerking met de kansspelcommissie en de sector. De opgaven zullen bijvoorbeeld duidelijker moeten  zijn en gerechtsdeurwaarders zullen de opgaven en oplossingen inhoudelijk controleren.

Devlies benadrukt dat er met de nieuwe wet een belangrijke stap gezet wordt naar een betere bescherming van de speler. De belspelletjes worden ondergebracht in de categorie van de "mediaspelen". Hierdoor worden ze vergunningsplichtig en zullen inbreuken strenger bestraft kunnen worden door de Kansspelcommissie.

Ik vraag me echt af hoeveel inkomsten deze belspelletjes opleveren aan de schatkist. Is het zo moeilijk om ze gewoon af te schaffen. Men zou kunnen beweren dat een dergelijke maatregel paternalistisch zou zijn. Mensen moeten maar zelf beslissen of ze eraan meedoen. Ik ben het daar absoluut niet mee eens! Dit soort spelletjes is ronduit vetzakkerij en de mensen die ze presenteren zijn crapuul. Niet meer of niet minder.

"Bel nu, er zijn maar 25 mensen op de lijn." Ik weet uit ingelichte bron - of ze goed is laat ik in het midden - dat deze presentatoren niet erg veel geld verdienen. Het is echt schrijnend om te zien hoe men zich voor een paar duizenden euro's in de maand weet te prostitueren en mee te werken aan het leegzuigen van bejaarden die niets anders te doen hebben dan naar hun zever te luisteren.

13:26 Gepost door Betweter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: carl devlies, cdenv, belspelletjes |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.