29-03-10

Peiling La Libre Belgique - OpenVLD

Gisteren werd in het Journaal bericht over de peiling van La Libre Belgique. OpenVLD zou volgens de peilers amper 13,8 % van de stemmen halen!

Dit lijkt mij een historisch dieptepunt te zijn. Ik ben geen specialist, maar dit lijkt me nog minder dan wat de PVV haalde toen ze nog antiklerikaal was.

Nochtans, ik ben van mening dat De Croo goed bezig is. Zijn grootste zorg politiek lijkt dezer dagen wel te zijn er de nadruk op te leggen dat de plannen van Leterme eigenlijk "gestolen" zijn van de liberalen.

Uiteindelijk maakt dit niet uit voor de kiezers. Als er goede maatregelen worden getroffen door de verkozenen des volks is dit aan te moedigen.

Daarom geachte heren en dames politici: maak eindelijk werk van de mogelijkheid om na 65 jaar ongelimiteerd bij te verdienen met behoud van pensioen.

Het is toch absurd dat mensen die de leeftijd van 65 jaar hebben gepasseerd en nog werken, wél pensioenrechten afstaan, doch hun pensioen niet meer zien aangroeien.

Er zijn daarom twee mogelijkheden: de meest logische maar minst politiek haalbare is het afschaffen van het betalen van pensioenrechten en sociale bijdragen onder behoud van het pensioen in het algemeen voor mensen die meer dan 40 jaar sociale rechten afdragen. De andere mogelijkheid - en degene die waarschijnlijk zal nagestreefd worden - is het behoud van de verplichting sociale bijdragen te voldoen, doch onder behoud van het pensioen.

Wat mij betreft is dit laatste nodeloos bureaucratisch en komt het deels neer op broekzak-vestzak operatie: een deel van het pensioen vloeit terug naar de staat in de vorm van sociale bijdragen om de pensioenen en sociale voorzieningen van anderen te betalen.

06:02 Gepost door Betweter in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: openvld, leterme, cd v, la libre belgique, politiek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.