07-07-10

Danneels kreeg autopsiefoto's Julie en Melissa toegestuurd

Bij de huiszoekingen in het aartsbisdom in Mechelen werden naar verluidt de autopsiefoto's van de door Marc Dutroux vermoorde meisjes Julie en Mélissa aangetroffen. Kardinaal Danneels zou ze in 2004 toegestuurd hebben gekregen van het Brits satirisch maandblad The Sprout.

De makers van het blad wilden volgens De Morgen een reactie losweken bij de aartsbisschop op rust op de stelling dat Danneels en elf andere Belgische notabelen de meisjes zouden hebben vermoord.

Moureaux

Bij aanvang van het proces tegen Dutroux, in 2004, zouden drie dvd's met daarop het integrale strafdossier tegen Dutroux en co. in handen zijn gekomen van enkele Belgische gerechtsjournalisten. Enkele maanden later belandde ook een kopie bij The Sprout.

Dat maandblad kon wat extra publiciteit gebruiken en besloot de autopsiefoto's te publiceren en verzon er een verhaal bij. Julie en Mélissa zouden niet gestorven zijn in de kelder van gruwel Dutroux, wel bij de opnames van een snuffmovie die werden bijgewoond door de notabelen. Een van hen was volgens The Sprout de Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux.

De makers stuurden de foto's ook door naar het Vaticaan. In Mechelen verdwenen de foto's in het archief.

06:58 Gepost door Betweter in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dutroux, julie, melissa, the sprout, danneels |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.