07-07-10

De Morgen over Danneels en de autopsiefoto's van Julie en Melissa

Tijdens de huiszoekingen bij het aartsbisdom werden foto's gevonden van de autopsie van Julie en Mélissa. Kardinaal Danneels kreeg ze in 2004 toegestuurd door de makers van het Brits satirisch blad 'The Sprout'.

Tijdens het assisenproces tegen Dutroux, begin 2004, vonden drie dvd's met daarop het integrale strafdossier tegen Dutroux en co. hun weg naar Belgische gerechtsjournalisten. In april van dat jaar kreeg ook The Sprout' kopieën in handen.
 
Verzonnen verhaal
Het blad publiceerde de autopsiefoto's als 'bewijs' bij een verzonnen verhaal als zouden Julie en Mélissa zijn gestorven tijdens de opnames van een snuffmovie die zou zijn bijgewoond door twaalf Belgische notabelen, Molenbeekse burgemeester Philippe Moureaux en kardinaal Godfried Danneels. De oplage van'The Sprout' werd al na vijf uur door justitie in beslag genomen.
 
De makers van het blad stuurden oto's naar het Vaticaan in de hoop daar een reactie te bekomen. Vanuit het Vaticaan werd het materiaal doorgestuurd naar het aartsbisdom in Mechelen, waar de stukken blijkbaar in de archieven verdwenen, tot ze door de Brusselse GDA werden ontdekt.

 

Bron: De Morgen

06:59 Gepost door Betweter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.