07-07-10

De paus in Schotland

PAUS BEZOEKT EDINBURGH, GLASGOW, LONDON EN BIRMINGHAM

BRUSSEL (KerkNet/VIS) – Paus Benedictus XVI brengt tijdens zijn pausreis van 16 tot 19 september a.s. naar het Verenigd Koninkrijk een bezoek aan Edinburgh, Glasgow, London en Birmingham. Dat heeft het Vaticaan vandaag bekendgemaakt.
De paus bezoekt het Verenigd Koninkrijk op uitnodiging van de Britse koningin en de bisschoppenconferenties van Engeland & Wales en Schotland. De aangekondigde ontmoeting met koningin Elizabeth II, officieel nog steeds het hoofd van de anglicaanse Church of England and Wales, vindt plaats in het Holyrood-paleis van Edinburgh. Voor Schotse gelovigen is een eucharistieviering voorzien in een park in Glasgow.

Programma

Het programma in Londen omvat een ontmoeting met de wereld van de cultuur en politiek in Westminster Hall, een oecumenische viering in de anglicaanse abdij van Westminster, een eucharistieviering met katholieken in de kathedraal van Westminster en een avondgebed in Hyde Park. Het pausbezoek wordt afgerond met de zaligverklaring van de Engelse kardinaal John Henry Newman in het Cofton Park in Birmingham. Paus Joannes Paulus II droeg in dit park, dat plaats biedt aan 15.000 gelovigen, dertig jaar geleden al eens een eucharistieviering op.

05:22 Gepost door Betweter in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.